AWT (Akustik dalga tedavisi)

by Dermaled Bahçeşehir
awt akustik dalga tedavisi

Akustik şok dalga tedavisi (AWT) akustik ses dalgalarının şiddeti ayarlanarak vücudun çeşitli bölgelerine uygulanan bir yöntemdir. Yağ dokuları üzerinde incelme sağlamaktadır.Problemli alana akustik ses dalgaları gönderilerek yağ dokuları üzerine basınç ve ısı enerjisi iletilir.Isı enerjisi ile yağ dokuları direncini kaybeder. Awt tedavisinde vücudun dışında üretilen enerji dokunun içine büyük bir kayba uğramadan aktarılır. Şok dalgaları güçlü basınç atılımı ile enerjiyi saniyede 1500 metrelik hızla dokulara zarar vermeden deri altına gönderir. Selülit bir çok tedavi ile azaltılabilmesine rağmen tamamen yok edilmeyen bir sorundur. Akustik dalga tedavisi olarak (AWT)olarak isimlendirilen bu yöntem herhangi bir kimyasal madde kullanmadan vakum veya farklı bir tekniğe gerek kalmadan güçlü ses dalgaları ile deride selülite neden olan tüm etkenleri düzeltebiliyor. AWT sayesinde cilt elastikiyeti artar ve sıkılaşır fibroz bantlar çözülerek cildi bırakır.

AWT uygulaması nasıl etki eder?

AWT’nin etkisi titreşim darbeleri esasına dayanır. Hücre hasarı yapmaksızın üst üste atış yapabilir ve derin doku katmanlarına ulaşabilir. Yarattığı titreşim esasına dayalı şok sayesinde, direkt olarak hedeflenen dirençli yağ dokuda parçalanma sağlayabilmektedir. AWT hem bağ dokusunda hem de yağların oluşturduğu çıkıntılar üzerinde şok dalgaları oluşturarak, deriyi serbestleştirir ve daha düzgün görünümlü bir cilt elde edilmesini sağlar.
Aynı zamanda kolajen ve elastin liflerinin oluşturduğu ağ desteklendiğinden uygulama sonrasında oldukça belirgin bir sıkılaşma da elde edilir. AWT’nin dokulardaki kan dolaşımını düzenleyip beslenmesini arttırması sayesinde daha aktif bir bağ dokusu elde edildiği kanıtlanmıştır. AWT cihazının ürettiği şok dalgaları adale üzerinde pasif egzersiz benzeri bir etki yaratarak hem enerji yakılmasına, hem de kas kondisyonu sağlanmasına yardımcı olur.

Awt tedavisinin yapıldığı bölgeler;

AWT uygulaması özellikle basen, bacak, karın, sırt, kollar ve gıdı bölgesinde sıklıkla kullanılır.

AWT kaç seans uygulanır ve uygulama sıklığı nasıldır?

Kişinin ihtiyacına göre değişmekle beraber; genellikle haftada 2 seans olmak üzere, 4-6 hafta boyunca toplam 8-12 seans olarak uygulanmaktadır. Her bir seans uygulanacak bölgelere göre 20-60 dakika arasında sürer.