LPG Tedavisi

by Dermaled Bahçeşehir
lpg tedavisi

LPG tedavisi (selülit) etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış bir tedavidir. LPG Endermolojisi aspirasyon (emme) ve dönme aksiyonlarının birlikte kullanılarak deri ve deri altı dokulara negatif basınç uygulanması prensibine dayanan bir masaj metodudur. Dünyanın selülit tedavisinde etkinliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış FDA onayı olan tek endermoloji cihazı LPG’dir. Cihazdaki bilgisayar sistemi hasta özelliklerine göre çok sayıda program ve protokol seçimine olanak sağlamaktadır…

Selülit Nedir?

Selülit özellikle kadınlarda görülen ve adiposit adını verdiğimiz derialtı yağ hücre gruplarının kan ve lenfatik dolaşımı bozmasıyla oluşan bir fenomendir.
Kan ve lenfatik dolaşımı etkilenen bölgede zaman içerisinde yağ hücre gruplarının arasında oluşan fibrotik bantlar deride çöküntülere ve portakal kabuğu görünümüne neden olmaktadır…

AKÖZ SELÜLİT

Bu tür, kötü kan ve lenfatik sirkülasyon nedeniyle su tutulmasından kaynaklanır. Toksinleri gidermek ve sirkülasyon değişimlerini yeniden harekete geçmek önemlidir.

ADİFOS SELÜLİT

Bu türdeki selülit sıklıkla aşırı kilo ile ilişkilendirilir. Bu, doğal yağ yakımını uyarmak için gereklidir.

FİBRÖZ SELÜLİT

Bu türden kurtulmak daha zordur çünkü uzun süredir mevcuttur, yoğundur ve sıklıkla ağrılıdır. Fibröz selülit giderilmeden önce dokuların öncelikli olarak yumuşatılması gerekir.

LPG Nasıl Etki Yapmaktadır?

LPG uygulamaya alınan bölgelerde kan dolaşımı ve lenfatik dolaşımı arttırmakta, metabolik atıkların eliminisyonuna yardım ederek doku drenajı sağlamakta, mevcut fibroz bantları serbestleştirerek deriye esneklik kazandırmaktadır. LPG tedavisi ile deriden kasa kadar tüm cilt altı dokuların yeniden şekillendirilmesi sağlanır.

Hangi amaçlarla kullanılır?

Amaç, vücudu sıkılaştırmak, metabolizmayı hızlandırmak, lokal olarak yağların biriktiği bölgeleri toparlamak, cildin dokusunu iyileştirmek, sonuç olarak vücudu biçimlendirmektir. Ayrıca spor yaralanmalarında, fibrozit tendinit, lumbalji gibi fizik tedavi uygulamalarında, travma ve yanık skarlarında ve lenfödem tedavisinde de kullanılmaktadır.

Seansların süresi ve sıklığı nedir?

Her bir seans 35-40 dakika sürer. Haftada 2-3 kez uygulanmalıdır.Dokunun durumuna göre 10-15 seanslık paketler şeklinde önerilmektedir.