Nem Aşısı

by Dermaled Bahçeşehir
nem aşısı

Yüz kırışıklıkları, nemsizlik, kıvrımlar veya nazolabial kıvrımlar gibi kimyasal, fiziksel ve travmatik etkilerin neden olduğu deri altı doku hasarının tedavisinde sıkça tercih ettiğimiz bir mezoterapi uygulamasıdır. Mevsim değişiklikleri, su alımında yetersizlik, beslenme problemleri, düzensiz hayat, güneş ışınlarına maruz kalmak, çok fazla sauna ya da havuz kullanımı gibi nedenler ciltte kurumalara yol açabilir. Mevsim değişikliklerinde çoğu kişi cilt kuruluğundan ve nem kaybından şikayet eder. Bu durumda cilt nem takviyesine ihtiyaç duyar. Bu tip cilt durumlarında, en yeni gelen yöntemlerden birisi olan nem aşısı kişilerin yardımına koşuyor.

Nem aşısının faydaları nelerdir?
  • Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmak
Nem aşısı nedir? İçeriğinde neler vardır?

Bu aşının içeriği saf hyaluronik asittir ve su tutucu özelliğinden dolayı da cilde nem kazandırır, yumuşaklık kazandırır; ipeksi bir parlaklık, canlılık kazandırır.
Nemsiz ciltte kırışıklık oluşma riski ve  hızlı yaşlanma etkisi çok daha fazladır. Yaşlanma süresinde hyaluronik asit azalması, nem kayıpları en önemli etkendir. Nem aşının önemi cilde hyaluronik asit kazandırarak kurumasını engellemek ve kırışıklık oluşumunu önlemektir. Koruyucu bir uygulamadır.

Nem aşısı nasıl uygulanır?

Öncesinde uyuşturucu bir krem sürülerek konforlu bir uygulama yapılması sağlanır. Cildin içerisine çok küçük iğneler yardımı ile hyaluronik asit enjekte edilir. Yine burada da iğnesiz uygulamanın metotları vardır ama iğneli uygulamanın etkinliği yüksektir. İşlemden hemen sonra sonuçları ortaya çıkmaya başlar ve yaklaşık 1 ay boyunca iyileşme devam eder. Cilt yapısına göre değişiklik göstermekle beraber ortalama 1 yıl boyunca etkisini devam ettirir.