PRP Yeni Nesil

by Dermaled Bahçeşehir
prp yeni nesil

Açılımı “Platelet Rich Plasma” (Trombosit Yönünden Zengin Plazma) anlamında olan PRP son yıllarda sık tercih edilen bir cilt yenileme yöntemidir. Yeni nesil PRP tedavisi; ciltte çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan sarkmalarla kırışıklıkların azaltılmasında, cilt beyazlatma göz altı torba ve morluk tedavilerinde, cilt hücrelerinin yenilenmesinde ve canlandırılmasında, leke akne yara izi tedavilerinde, çatlaklarla selülitlerin tedavisinde, saç dökülmelerinin durdurulmasında kullanılabilir.

PRP kiti nedir?

Yeni nesil PRP kiti, PRP eldesinde kullanılan özel medikal bir  üründür. Normalde 1ml kan içerisinde ortalama 200,000 adet trombosit  bulunurken, PRP kiti sayesinde 1ml kandaki trombosit sayısı 1,000,000 adetin üzerine çıkarılmaktadır; böylece kısa sürede hızlı bir iyileşme ve rejuvenasyon süreci yürütülmektedir. PRP kiti hizmetin kalitesini ve alınan sonucu doğrudan etkiler.Kişiden kanın alınması, saklanması, özel satrifüj işleminden geçirilmesi, PRP elde edildikten sonra kişiye geri verilmesi için gerekli malzemelerden oluşur. Yeni nesil PRP kitlerinin her branş için özel geliştirilmiş çeşitleri bulunmaktadır. Mutlaka Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olan yüksek kalitede bir kit kullanılmalıdır. Piyasada bulunabilen bazı PRP kitlerine, kanın vücuttan çıkınca pıhtılaşmaması için, sodyum sitrat gibi son derece zararlı maddeler eklenmektedir.

PRP enjeksiyonundan önce enjeksiyon yapılacak bölgeye bağlı olarak hastadan bir miktar kan alınır. Steril şartlarda tüpe alınan kan santrifüj cihazına yerleştirildikten sonra 15 dakika ayırma işlemi uygulanır. Bu işlem sayesinde trombositlerin diğer kan bileşenlerinden ayrılması sağlanır. Bileşenlerine ayrılan plazma enjeksiyona hazır hale getirilerek işlemle konsantre trombosit içeren plazma elde edilir. Trombositler yaralı dokuların onarılması için ihtiyaç duyulan büyüme faktörleri açısından doğal bir rezerv görevini üstlenir. Trombositler tarafından salgılanan büyüme faktörleri kolajen üretiminin yanı sıra tendon kök hücrelerinde protein ve gen ekspresyonunu artırıp doku iyileşmesini hızlandırır. Büyüme faktörleri kan akımını hızlandırarak kıkırdakların daha sert ve esnek bir hale gelmesinde önemli bir rol oynar.
Kişinin kanından elde edilen plazma ciltteki sorunlu bölgeye minik iğneler kullanılarak  enjekte edilir.