Dolgu

by Dermaled Bahçeşehir
dolgu uygulaması

Dolgu uygulamaları, Medikal Estetik alanında en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Hyalüronik asit ise dolgu uygulamalarında en çok başvurulan dolgu maddesidir. Cildimiz yaşlandıkça kollajen, elastin doku ve hyaluronik asit miktarında azalma meydana gelir. Dolgu uygulamalarında azalmakta olan hyaluronik asit, küçük iğneler yardımıyla cilt altındaki problemli olan yerlere enjekte edilir. Jel kıvamındaki hyaluronik asit cildin su tutma kapasitesini arttırarak yoğunluk sağlar. Hyalüronik asit, FDA onaylı, hayvansal olmayan, enjekte edildiği yere hacim veren, güvenli ve doğal bir üründür. Doğal hyalüronik asit cildi nemlendirerek genç bir insanın yüzündeki ideal sıkılık seviyesinin korunmasını sağlar. Hyalüronik asidin % 100 saf formunun farklı konsantrasyonundaki formu ile yüz, boyun, dekolte ve ellerin daha iyi görünümü, nemlendirilmesi, korunması ve canlandırılması sağlanabilir. Hyalüronik asidin cilde enjekte edilmesi, genç görünen bir cilt için hayati önem taşıyan kollajen üretimini destekler. Aynı zamanda ciltteki hyalüronik asidin antioksidan görevi görerek zararlı kimyasallarla savaştığı da gösterilmiştir.

SOSYAL HAYATA HEMEN DÖNEBİLİR Mİ?

İşlem sonrasında ödem ve şişlik görülebilmektedir. Maksimum 2-3 gün içerisinde geriler. Uygulamalar, kişinin sosyal hayatını etkilemez, işlem sonrası hemen etkisi görülür. Özel bir bakıma ihtiyaç yoktur.

HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Dolgu maddeleri en çok, burundan dudak kenarına uzanan çizgilere (nasolabial oluk), alt dudak kenarından aşağı inen çizgilere (marionette çizgileri), dudak üstündeki kırışıklıklara, dudak kenarındaki konturlara, derin sivilce izleri ve yara izlerine, dudak bölgesine hacim kazandırmada ve elmacık kemiği ve yanak bölgesinde kullanılır. Ayrıca cilde nem kazandırmak amacıyla düşük molekül ağırlıklı dolgular tüm yüze uygulanabilir.

YÜZE DOLGU UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Uygulamadan önce anestetik krem sürülür. İnce iğne uçlu bir enjektör yardımı ile hyalüronik asit maddesi istenilen bölgeye enjekte edilir. Uygulama süresi yaklaşık 15-20 dakika olup; dolgu maddesi hemen etkisini göstermektedir.

ETKİ SÜRESİ NE KADAR?

Dolgu uygulamasının ortalama kalıcılık süresi ise 9 ila 18 ay sürmektedir.